Sporforma Blog Logosu

Hayalin Tasarımla, Tasarımın Baskıyla, Baskının Formayla, Formanın Sanatla Buluştuğu Adres.

Spor ile ilgili, Daha önce Hiç Duymadığınız, Tüm Konular Burada.


En Çok Seyirci Rekoru.

FIFA tarafından düzenlenen ve dünyanın en büyük futbol organizasyonu olarak kabul edilen etkinlik şüphesiz ki Dünya kupasıdır. Brezilya ve Uruguay arasında düzenlenen 1950 Dünya kupası final maçında, Seyirci rekoru kırılmıştır. Brezilya'nın Rio De Janairo kentindeki, Maracana Satadyumunda oynanan finali, Tamı tamına 199 bin 854 kişi izlemiş ve bu rekor halen daha kırılamamıştır.

Futbol Formalarında, İlk kez Numara Kullanımı.

Dünya, futbolu ilk olarak 1800'lü yılların başlarında ingiltere ile tanımaya başladı. Bu dönem boyunca oyuncular, Kendi kıyafeti ile oynuyordu. Tabi o dönem pek izleyici yoktu. Oyunun ününün kısa sürede yayılması ve ilgi görmesi ile insanlar onu ilgi ile takip eder ve saha kenarında izler olmuştur. Sonrasında takım oyuncularının belli olabilmesi için, Her bir takımın tek tip bir elbise ile oynamasına karar verildi. Buda Futbol formasının doğmasına vesile olmuştur. Ancak çözülmesi gereken bir sorun daha vardır. izleyiciler futbolcuları sadece mevkiileri ile ayırt ediyordu. Oyunun canlandığı kargaşa anlarında, Pozisyonun kahramanı olan oyuncuyu çözebilmek hayli güçtü. Çözümü, Oyuncuların sırtına 1'den 11'e Sıralı numara koymakta buldular. 25 ağustos 1928 tarihinde İngiltere'de düzenlenen, Arsenal - Chelsea maçında, İlk kez Formalarda sırt numarası kullanımı resmi olarak başlamıştır.


Futbol, Basketbol ve diğer tüm spor branşları ile ilgili bilmediğiniz, Muhtemelen ilk kez okuyacağınız, En sevilen bilgileri sizin için derledik. Keyifli okumanız dileğimizle.